Afișez 1 - 12 din 16 rezultate

Dezinfectant eficient pentru siguranta ta si a celorlalti

Dezinfectant de maini, de suprafete sau de uz industrial - e util sa le ai la indemana atunci cand nu poti sa te speli cu apa si sapun sau vrei sa scapi de microorganismele nedorite de pe suprafetele cu care intri in contact. Rolul lor este sa omoare virusurile, bacteriile, sporii și fungii care pot provoca diverse boli si acționeaza distrugand peretele celular sau intervenind in metabolismul lor - astfel incat sa nu devina un pericol pentru tine si pentru altii.

Un dezinfectant eficient iti este un bun prieten; deoarece multi agenti patogeni pot rezista pe suprafețe mult timp, ei reprezinta o sursa continua de transmitere a bolilor. Tocmai de aceea este recomandat sa cureti si sa dezinfectezi suprafetele cu care intri in contact, dar si mainile inainte sa-ti atingi fata, gura sau ochii. Iar daca alegi un dezinfectant AEA Medical, atunci vei avea parte de eficienta maxima la un pret excelent.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un dezinfectant eficient

Cum alegi corect un dezinfectant, ce ingrediente trebuie sa urmaresti pe eticheta si care e diferenta intre cel pentru maini si cel pentru suprafete - asta iti vom explica in cele ce urmeaza. Asadar, ingredientele sunt foarte importante. Desi modul de listare poate fi diferit de la produs, trebuie doar să cauti anumite informatii pe eticheta. Prima data ar trebui să te uiti la procentul de alcool de pe eticheta fiecaruia.

Conteaza si modul de aplicare, precum si timpul pe care trebuie să-l astepti pentru ca actiunea să fie completa; de regula, e vorba de 1-3 minute. Un dezinfectant de suprafete contine clor sau alte substante in concentratii care le fac să fie foarte eficiente in eliminarea virusurilor si bacteriilor, dar care afecteaza enorm pielea. Tocmai de aceea pentru maini se recomanda un produs lichid sau gel care contine si ingrediente emoliente, care au rolul de a proteja tegumentul (unul dintre ele este glicerina).