Afișez 1 - 12 din 25 de rezultate

Masti chirurgicale pentru cea mai buna protectie

Purtarea de masti chirurgicale este una dintre masurile de prevenire si limitare pentru raspandirea multor boli respiratorii - acestea sunt dispozitive medicale menite sa ofere protectie fata de riscul inhalarii de particule aeriene, gaze sau vapori din aerul respirat. E interesant sa te gandesti ca o bucata de material poate face un lucru atat de vital, nu-i asa? Evident, pentru o eficienta sporita, e nevoie sa combini cu alte masuri de igiena, precum spalarea sau dezinfectarea mainilor.

Pentru produsele noastre folosim trei straturi de materialele hipoalergenice, care au o capacitate mare de filtrare. De asemenea sunt rezistente la apa, nu ataca organismul uman si nu au un impact negativ asupra mediului inconjurator. De regula, sunt prevazute cu elastic pentru prindere la urechi, au o lamela ajustabila in zona piramidei nazale, care e confectionata din material confortabil netesut pentru o mai buna absorbtie a transpiratiei si a umiditatii.

Convinge-te si consulta oferta noastra de masti chirurgicale.

Masti chirurgicale vs. respiratoare: diferente si recomandari de la expertii AEA Medical

Poti folosi si altceva decat masti chirurgicale pentru protectia fata de inhalarea particulelor sau vaporilor. Respiratoarele au un rol de bariera pentru particulele din aerul inspirat prin el, filtreaza particulele mai fine si sunt eficiente in protectia constra bacteriilor si virusurilor din aerul inspirat.

Exista cateva diferente intre masti chirurgicale si respiratoare. Primele ofera protectie impotriva picaturilor mari din aer, fiind utile mai ales daca nu vrei să transmiti celor din jur microbi si alti germeni. Nu se fixeaza perfect pe conturul fetei, dar poti să respiri mai bine atunci cand o porti.

Pe de alta parte, respiratoarele ofera protectie sporita inclusiv impotriva particulelor fine (aerosoli) din aer, fiind utile atunci cand nu vrei sa inhalezi ceva din aerul care te inconjoara. Marele avantaj este ca ofera o fixare stransa la nivelul fetei si poate fi purtata cateva ore. Totusi, doar modelele cu valva de expiratie pot fi folosite de cei cu probleme respiratorii.