Afișez 1 - 12 din 24 de rezultate

Test antigen rapid pentru depistarea COVID-19

Un test antigen se incadreaza in categoria testelor care detecteaza prezenta virusului SARS-CoV-2, depistand astfel infectia activa COVID-19. Scopul este identificarea persoanelor infectate, pentru ca mai apoi sa se ia masuri de limitare a transmiterii virusului catre altii. Principalul sau avantaj este ca ofera un rezultat rapid, insa acesta trebuie sa aiba un grad ridicat de sensibilitate (peste 80%), ca sa ofere un nivel inalt de precizie.

Un test antigen rapid identifica in probele recoltate de secretie nasofaringiana prezenta acelor proteine ale virusului care determina raspunsul imun specific al organismului la el. Dupa recoltare, proba se pune pe o banda de hartie pe care sunt fixati anticorpi specifici coronavirusului SARS-CoV-2. Daca secretiile contin antigen viral, atunci se va produce o reactie vizibila, care determina rezultatul pozitiv al testului.

Te invitam sa consulti intreaga noastra oferta din care poti sa-ti alegi un test rapid COVID-19 potrivit pentru tine.

Cand functioneaza cel mai bine un test antigen

Un test antigen COVID-19 este cel mai eficient daca e facut la 1-5 zile de la debutul simptomelor, pentru ca atunci incarcatura virala e cea mai puternica. Deja de la a 10-a zi incolo infectia devine mult mai greu de depistat, iar eficienta acestuia scade simtitor.

Iata care sunt avantajele acestuia si recomandarile privind folosirea lui:
  • Poate indica infectia in faza acuta a bolii;
  • Da rezultate rapide;
  • Este usor de folosit;
  • Poate indica infectia inclusiv la persoanele asimptomatice, daca infectia e activa;
  • Trebuie utilizat doar de personal medical autorizat;
  • Probele cu rezultat pozitiv trebuie confirmate cu teste RT-PCR.